Wil je kans maken op gratis trainingen? Maak jouw eigen account aan (of login)

Trainingen

Debatteren is leuk! Om er beter in te worden bieden wij verschillende trainingen aan. Van een topdebater (winnaars van vele nationale en internationale debattoernooien) krijg je goede tips en ga je met uitdagende

oefeningen aan de slag. De trainingen voor leerlingen zijn geschikt voor middelbare scholieren van alle niveaus. Afhankelijk van het niveau (vmbo, havo of vwo), passen wij de training aan.

Trainingen voor leerlingen

CRKBO_Instelling

 

Basistraining debatteren

Debatteren is best ingewikkeld. Je moet tegelijkertijd je eigen verhaal voorbereiden én luisteren naar de argumenten van iemand anders. Je moet soms binnen enkele seconden een antwoord paraat hebben, en dat terwijl alle ogen op jou gericht zijn. Hoe kan je kernachtig je punt brengen? Hoe word je ogenblikkelijk overtuigender? Tijdens deze training maak je kennis met het debat en krijg je basisvaardigheden aangereikt om beter te debatteren.

Op Weg naar het Lagerhuis Training

Om echt kans te maken op de overwinning bij Op Weg naar het Lagerhuis moet je oefenen. Tijdens deze voorbereidende training wordt de klas klaargestoomd voor deelname aan dit grootste debattoernooi van Nederland. Er wordt geoefend in de verschillende stijlen (1-op-1, vaste rollen, vrije rollen) met de stellingen van het toernooi. En je krijgt tips en trucs van mensen die ook vaak jureren op de dag zelf.

Argumenteren I: Razendsnel Reageren

Je herkent het wel: de beste reactie schiet je te binnen lang nadat je er wat aan hebt. Hoe bedenk je sneller de juiste reactie? En hoe herken je de zwakste punten in ieder betoog? Tevens leer je drogredenen te herkennen en debattrucs te bestrijden. Met deze training krijg je inzicht in een debat of een discussie waardoor je steviger staat in jouw schoenen – hoe lastig het ook wordt!

Argumenteren II: Strategisch argumenteren

Leer het speelveld te bepalen in je voordeel! Door op strategisch niveau een betere selectie te maken van argumenten wordt je vele malen geloofwaardiger. Na afloop heb je dus de vaardigheid om verschillende argumentatiestrategieën moeiteloos toe te passen.

Overtuigend Presenteren

De overtuigingskracht van elke speech of presentatie wordt een belangrijk deel bepaald door jouw lichaamstaal. Tijdens deze training leer je de aandacht van jouw publiek te pakken en vast te houden met een krachtige spreekstijl. Lichaamshouding, oogcontact en stemgebruik. Het komt allemaal aan bod!

Oneliners, claptraps en stijlfiguren

Applaus krijgen lukt je nooit? Dat dacht Barack Obama ook toen hij bij verloren verkiezingen door elke lokale journalist werd beschreven als een saaie, humorloze spreker. Dat was slechts 8 jaar geleden! Sindsdien verzekert hij zich van applaus met zogenaamde claptraps en gebruikt hij oneliners om zijn boodschap te laten beklijven. Maak kennis met zijn technieken en pas ze zelf toe. Ook jij kan applaus krijgen! Yes, you can!

Trainingen voor docenten

Debat doceren in de klas

Wil je het debatonderwijs professionaliseren bij jou op school? Debat is relatief nieuw in de klas. Toch hebben veel docenten al ervaren dat het leerlingen op de juiste manier mondiger en kritischer maakt. Veel docenten geven echter bij ons aan dat ze meer handreikingen willen. Die handreikingen krijg je in de training voor docenten.

Jurytraining

Tijdens een interactieve sessie brengen we juryleden de fijne kneepjes bij van het jureren. Want jureren is niet gemakkelijk! Tijdens elk debat moet je scherp luisteren want elke opmerking kan dé opmerking zijn die het debat doet kantelen. Vervolgens moet je een van de teams als winnaar aanwijzen terwijl waarschijnlijk beide teams denken te hebben gewonnen.