Wil je kans maken op gratis trainingen? Maak jouw eigen account aan (of login)

Debat doceren in de klas

Debat is relatief nieuw in de klas. Toch hebben veel docenten al ervaren dat het leerlingen op de juiste manier mondiger en kritischer maakt. Veel docenten geven echter bij ons aan dat ze meer handreikingen willen:

  • Wat is debat en wat maakt het speciaal?
  • Hoe zet ik een lesprogramma op om debat beter te doceren?
  • Wat zijn leuke oefenvormen?
  • Wat zijn handige middelen om deze speciale vaardigheden te trainen?
  • Hoe kan je leerlingen objectief beoordelen? Is het überhaupt mogelijk om leerlingen objectief een cijfer te geven? (Ja!)
  • Hoe kan er worden samengewerkt met andere vakgebieden (Nederlands, levensbeschouwing, maatschappijleer, etc.) om het multidisciplinaire karakter van het debat tot uiting te brengen?

De training is toegankelijk voor docenten die nog geen ervaring hebben met debat in het onderwijs maar zal interessant zijn voor docenten die al wat verder zijn.

Trainingsduur

Deze training duurt normaal gesproken 4 uur. Je kunt dan kennis maken met de theorie. Wil je meer tijd uittrekken om te oefenen, dan kan dat. Je kunt dan kiezen voor een training die maximaal 8 uur duurt.

Groepsgrootte

Als maximale groepsgrootte adviseren wij 12. Een kleinere groep is geen probleem. Wij kiezen ervoor om de grootte van de groep te beperken zodat er ruimte is voor oefening en interactie. Docenten zullen dus niet alleen luisteren naar de trainer en theorie in zich opnemen. Er is voldoende tijd om vragen te stellingen, praktische problemen te bespreken en ervaringen uit te wisselen.

Trainer

Voor onze trainingen voor docenten krijg je een senior trainer. Daarmee krijg je altijd een trainer met vele jaren ervaring, voor de klas, in het bedrijfsleven en voor docenten. Deze trainer heeft veel ervaring met het onderwijs en is didactisch sterk onderlegd. Voorafgaand aan de training sturen wij jou een c.v. op van de trainer.

Kosten

Deze training kost slechts € 900.

Bij jou op school?

Neem contact met ons op!